V dvoch ZŠ sa využívajú pri vyučovaní i roboty či meteorologické stanice

20.09.2010 Humenné

Humenné 20. septembra (TASR) - V týchto dňoch získavajú žiaci dvoch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné prvé skúsenosti s novými učebnými pomôckami a technológiami v rámci viacerých školských ...
Nákup novej techniky a upravený režim vyučovania sa realizuje vďaka europrojektu s názvom Moderne a zaujímavo v prírodných vedách za viac ako 148.000 eur, miestna samospráva sa na jeho nákladoch podieľa piatimi percentami.
\"Projekt inovuje existujúce školské vzdelávacie programy v rámci viacerých vyučovacích predmetov prostredníctvom nových informačných technológií a iných zaujímavých pomôcok v základnej škole na ulici SNP a základnej školy na Kudlovskej ulici, \" uviedol pre TASR Miroslav Turčan z úseku ekonomického rozvoja Mestského úradu v Humennom. V tejto súvislosti si obe školské zariadenia počas letných mesiacov doplnili potrebným vybavením dve novozriadené multimediálne učebne.
Podľa Turčanových slov sa týka úprava školského vzdelávacieho programu obidvoch škôl, predmetov prírodoveda, matematika, fyzika, environmentálna výchova a informatická výchova. \"Okrem zaradenia nových technológií a pomôcok do vyučovania sa doteraz vytvorilo zo strany pedagógov i viacero didaktických materiálov, pracovných zošitov, zbierok úloh pre žiakov či množstvo nových prezentácií. Všetky novinky sa uplatnia vo vyučovacom procese, s odstupom času sa bude vyhodnocovať ich efektívnosť, \" doplnil Turčan.
Medzi novými vyučovacími pomôckami sú napríklad stavebnice, počítadlá, nástenné tabule, interaktívne pokladnice, mikroskopy či váhy. \"Sú to aj zostavy na výstavbu robotov, tie sa dajú následne programovať, ovládať prostredníctvom wifi či bluetooth zariadení. Vedia zároveň vyhodnotiť či je v miestnosti tma, svetlo určujú teplotu vzduchu a podobne, \" vysvetlil Turčan. Dodal, že v rámci environmentálnej výchovy disponujú školy i prenosnými meteorologickými stanicami. \"Ide naozaj o to, aby bolo vyučovanie viac praktické ako teoretické a aby bola prednášaná látka pre študentov čo najviac zrozumiteľná, \" uzavrel Turčan.
 

Vyberte región